Haasteita pyritään korjaamaan uuden hallitusohjelman avulla ja Wickström korosti puheessaan, että uuden hallituskauden lähtökohdat ovat hyvin erilaiset, kuin edellisen kauden.
– Suomen talous on saatava jälleen kasvuun. Se edellyttää toimia, joilla edistetään yrittäjyyttä ja kannustetaan työntekoon. Kannan suurta huolta kaikista Suomen pk-yrityksistä. Siellä löytyy osaamista ja halua kehittyä ja meidän on annettava näille yrityksille mahdollisuus kasvaa. Tämä onnistuu edistämällä paikallista sopimista ja vähentämällä yritysten turhaa byrokratiaa.
Hallitusohjelmassa pidetään kiinni myös ilmastotavoitteesta, joka on tärkeä vihreän siirtymän investointeja silmällä pitäen. Nämä ovat todellinen mahdollisuus Suomelle ja Suomen teollisuudelle, Wickström toteaa.
Hallitusohjelmassa sitoudutaan edistämään sote-henkilöstön työhyvinvointia ja vähentämään hallinnollista takaa hoitotyössä. Ohjelmassa edistetään kansainvälistä rekrytointia ja lisätään koulutuspaikkoja molemmilla kotimaisilla kielillä. Myös pelastusalalla kiinnitetään huomioita työn kuormittavuuteen.
– Hoitoon pääsyä on parannettava, ja tätä varten pyrimme kehittämään uuden KELA-korvausmallin yhdessä hyvinvointialueiden kanssa. Lisäämme ohjausta ja tulemme myöhemmin hallituskauden aikana tarkastelemaan hyvinvointialueiden rahoitusta. Ennaltaehkäisemme yksinäisyyttä, jota moni suomalainen kokee. Hallitusohjelmassa halutaan tukea kaikkia vanhuksia omassa arjessaan ja luoda arjenturvallisuutta jokaiselle, sanoo Wickström.
– Lapset ja nuoret nousevat ohjelmassa keskiöön monessakin kohtaa. Se on arvovalinta. Luomme lapsille ja nuorille uuden terapiatakuu mallin ja vahvistamme peruskoulun resursseja. Meidän vastuullamme päättäjinä on jättää Suomi parempaan kuntoon tuleville sukupolville, Wickström päättää.