Norrback gläds över julklappspengarna till 4H och yrkesfiskarna 

13.12.2022 kl. 10:10

Riksdagens finansutskottet har godkänt sitt betänkande om nästa års statsbudget. Samtidigt har utskottet bestämt om fördelningen av de så kallade julklappspengarna, en extra budgetpott på cirka 50 miljoner euro. 


Riksdagsledamot Anders Norrback (SFP) ser med goda ögon på slutresultaten. Bland annat har 4H och Finlands Yrkesfiskarförbund beviljats tilläggsfinansiering för sin verksamhet. Norrback, som ser sig själv som landsbygdens och skärgårdens förespråkare, är glad för att SFP har drivit 4Hs och yrkesfiskarnas ärenden i förhandlingarna om julklappspengarna. 

4H beviljades 350 000 euro i tilläggsfinansiering.

- Satsningar på 4H är en satsning på unga och på framtiden. 4H:s ungdomsverksamhet är ett ytterst viktigt forum där unga har möjligheten att bekanta sig med företagande, och lära sig att ta ansvar. 4H är också en utmärkt plats för unga att knyta nya vänskapsband. Jag är glad över att vi har kunnat tilldela 4H:s verksamhet denna tilläggsfinansiering, säger Norrback.

Finlands Yrkesfiskarförbund beviljades 100 000€.

- Livsmedelsförsörjningen är något jag oftast lyfter fram i mitt politiska arbete, och är mycket viktig för mig. Här spelar fiskenäringen en väldigt central roll. Fler satsningar på den inhemska fiskenäringen och yrkesfiskarna är centrala, om vi skall ha en hållbar livsmedelsförsörjning och inhemsk fiskproduktion i framtiden också, poängterar Norrback.

 
Anders Norrback

Gruppanföranden

Statsministerns upplysning om regeringens politik 2006

Våren har inletts med en presidentvalskampanj som förutom utrikespolitiken, också berörde många aktuella EU- och nationella angelägenheter. Finlands roll i världen kommer att vara intressant under årets gång. På sommaren tar vi över ordförandeskapet för EU, och då har vi en unik chans att visa att Finland är ett land som vill arbeta för ett EU där alla invånare skall känna sig respektfullt behandlade, sade Christina Gestrin.
09.02.2006 kl. 00:00

Responsdebatten om statsbudgeten för år 2006

Riksdagen har inte enbart ägnat tid åt att maktbalansen i säkerhetspolitiken den senaste månaden. Varje höst begår vi en liten maktkamp mellan riksdag och regering om vem som skall ha sista ordet i fråga om statsbudgeten. Trots att riksdagen har den slutliga budgetmakten är det bra om riksdagens ändringar ändå kan skötas i samråd med finansministeriet för att undvika tekniska misstag.
13.12.2005 kl. 00:00

Regeringens redogörelse om energi- och klimatpolitiken

Klimatförändringen är vår tids största globala miljöhot. Vi är inne i den första fasen av en lång process som saknar ett slut. Den generation som idag fattar beslut bär ett stort ansvar för kommande generationers möjligheter att leva och verka på jorden. Redan nu finns det skrämmande och varnande exempel på hur vissa ursprungsfolk varit tvungna ge upp sina urgamla traditioner då arktiska miljöns klimat förändrats så mycket. Det finns ett stort globalt intresse för att utveckla miljövänlig teknologi inom energiproduktionen.
30.11.2005 kl. 00:00

Statsrådets redogörelse om Europeiska unionens konstitutionella fördrag

Då nyhetsåret 2005 skall sammanfattas blir EU:s grundfördrag antagligen en av årets främsta poli-tiska nyheter. Det är kanske här ingen överraskning att säga att den franska omröstningen var en stor besvikelse för oss som trodde att det nya fördraget tom med sina brister var en förbättring från förut. Allra mest skulle ett lyckat slutförande av processen manifestera möjligheterna för att bygga vidare på ett starkt handlingskraftigt EU.
29.11.2005 kl. 00:00

Interpellationsdebatt om Fortums optionsprogram

22.11.2005 kl. 00:00

Regeringens jordbrukspolitiska redogörelse

26.10.2005 kl. 00:00