Statligt stöd till Raseborg, Hangö, Ingå och Kimitoön

12.09.2012 kl. 15:10
Regeringen godkänner denna vecka Kimitoön samt Hangö, Raseborg och Ingå till strukturomvandlingsområden som en följd av FNsteels konkurs.
- Det är fint att regeringen väljer att gå in och stöda de drabbade områdena i en svår tid, säger Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund efter att regeringens finanspolitiska utskott idag förordade beslutet.

Kommunerna har drabbats hårt då över 650 personer har sagts upp som en följd av FNSteel:s konkurs. Uppsägningarna på Kimitioön berör över åtta procent av arbetskraften.  Tack vare statusen kommer kommunerna att kunna beviljas extra stöd i processen att skapa nya arbetsplatser.

Riksdagsledamot Stefan Wallin välkomnar regeringens beslut.

- Nu börjar arbetet på allvar med att skapa någonting nytt.  Nu behövs nya modiga idéer, framtidsanda och företagsamhet. Av den varan finns det gott på Kimitoön, säger Wallin.

SFP

Gruppanföranden

Responsdebatt om statsrådets långsiktiga energi- och klimatstrategi

Utmaningarna har växt ytterligare för regeringens långsiktiga energi- och klimatstrategi under vintern och våren. Den ekonomiska nedgången har ytterligare försämrat ekonomin och därmed också höjt ribban en aning för ekonomiska satsningar på klimatpolitiken.
17.06.2009 kl. 15:45

Statsministerns upplysning om det ekonomiska läget

Det är minsann inget lätt jobb att sköta Finlands ekonomi i dagens situation. Det är osäkert och det är snabba förändringar som gör det nästan omöjligt att förutspå den ekonomiska utvecklingen.
17.06.2009 kl. 11:15

Responsdebatt om redogörelsen om Finlands säkerhets- och försvarspolitik

Svenska riksdagsgruppen har många gånger framhållit att EU är den samarbetsram inom vilken Finland ska stärka säkerheten såväl i Europa som ur ett globalt perspektiv. Säkerheten och stabiliteten i EU och övriga Europa stärks genom den mångomtalade solidaritetsklausulen.
16.06.2009 kl. 13:55

Finlands säkerhets- och försvarspolitik

16.06.2009 kl. 10:35

Responsdebatt om budgetramarna 2010-2013

Som en följd av den ekonomiska krisen har hittills omkring 3 miljarder euro anvisats för stimulansåtgärder i vårt land – detta motsvarar omkring 1,5 % av BNP – en stor andel också med EU-mått mätt. Alla åtgärder som vidtas måste ha som målsättning att återställa tillväxten och balansen i vår ekonomi, motverka arbetslöshet och trygga vår betalningsförmåga – speciellt på lång sikt.
03.06.2009 kl. 13:35

Responsdebatt om Statsrådets EU-redogörelse

Också Svenska riksdagsgruppen sällar sig till skaran av röster som tycker att det är viktigt att oftare diskutera EU, Finlands roll i unionen och unionens framtid.
26.05.2009 kl. 15:00