Talous tarvitsee uskoa tulevaisuuteen

16.05.2024 klo 14:00
Eduskunta kävi keskustelua hallituksen talouspolitiikkaa vastaan nostetusta välikysymyksestä. Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) korosti ryhmäpuheenvuorossaan hallituksen toteuttamia myönteisiä taloudellisia toimenpiteitä, joilla pyritään vahvistamaan Suomen taloutta pitkällä aikavälillä, ottaen samalla huomioon sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

-Tarvitsemme kasvua ja toivoa paremmista ajoista. Hallituksen paketissa on sekä leikkauksia että veronkorotuksia, jotka vastaavat ajatusta siitä, että kaikki ovat valmiita yhdessä kääntämään Suomen talouden nousuun. Kokonaisuudesta neuvotteleminen on vaikeaa, mutta olemme tyytyväisiä oikeudenmukaisiin päätöksiin, joihin neuvotteluissa päädyttiin, sanoo Wickström.


Wickström nostaa hallituksen toimista Suomen talouden parantamiseksi esiin yritykset ja työperäisen maahanmuuton.

-Suomen pienten ja keskisuurteen yritysten tulevaisuudennäkymät ovat heikentyneet. Tämä on hyvin huolestuttava trendi, ja siksi on tärkeää, että hallituksen työmarkkinauudistukset ja infrapanostukset vahvistavat pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä. Myös työperusteinen maahanmuutto on Suomen talouskasvun ja palvelujen turvaamisen kannalta erittäin tärkeää. Varmistamme, että kotoutuminen on mahdollista molemmilla kotimaisilla kielillä. Tavoitteena on, että noin 5–10 prosenttia kotoutuu ruotsin kielellä, korostaa Wickström.

Wickström huomauttaa, että työ Suomen talouden elvyttämiseksi ei lopu tähän hallitukseen.

- Myös seuraava hallitus joutuu tekemään vaikeita päätöksiä talouden sopeuttamiseksi. Kasvua tarvitaan, ja tämä hallitus mahdollistaa sen. RKP tulee aina olemaan tulevaisuuspuolue, joka ei pelkää vaikeiden, mutta vastuullisten päätösten tekemistä. Sellaisten päätösten, joilla palautetaan luottamus Suomeen, sanoo Wickström.
Henrik Wickström
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri