Adlercreutz yritysvierailulla Sastamalassa: Suomi näyttää tietä

13.05.2024 klo 10:30
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz vieraili Nammon tehtaalla Sastamalassa. Nammo on puolustusalan yritys, jonka yksi omistajista puolestaan on puoliksi valtio-omisteinen Patria. Patrian omistajaohjaus kuuluu valtioneuvoston kanslialle. 

– Suomessa olemme Patrian ja Nammon johdolla huolehtineet siitä, että puolustustarviketuotanto on jatkunut, vaikka monet muut maat lopettivat tuotantonsa kylmän sodan jälkeen. Kotimainen tuotantomme on osa kokonaispuolustustamme ja huoltovarmuuttamme, josta voimme nykyisessä turvallisuuspoliittisessa olla kiitollisia, Adlercreutz sanoo.


Adlercreutzin mukaan useat muut Euroopan maat katuvat sitä, että puolustustatviketuotantoa on ajettu alas.

– On muun muassa Patrian ja Nammon ansiota, että Suomi pystyy tukemaan Ukrainaa niin paljon kuin voimme.

– EU:n BKT on 10 kertaa suurempi kuin Venäjän - meidän on siis pystyttävä tuottamaan se mitä vaaditaan, jotta Ukraina voi puolustaa itsemääräämisoikeuttaan. Nyt on tärkeää, että kaikki kaikki maat erikseen mutta myös EU unionina varmistaa, että tämä onnistuu.

Mukana vierailulla oli myös Sastamalan konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Wilhelm von Nandelstadh, joka edustaa RKP:tä Sastamalan kunnanvaltuustossa ja kunnanhallituksessa.

 
Anders Adlercreutz
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri