Otto Andersson valittiin Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi

20.06.2023 klo 13:49

Kansanedustaja Otto Andersson on valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Eduskuntaryhmä valitsi uuden puheenjohtajan Anders Adlercreutzin tultua valituksi Eurooppa- ja omistajaohjausministeriksi. Andersson valittiin eduskuntaan vuonna 2023 Uudenmaan vaalipiiristä. Hän on kotoisin Loviisasta. 

- Olen erittäin kiitollinen, että olen saanut kansanedustajakollegoiltani luottamuksen luotsata Ruotsalaista eduskuntaryhmää. Tuleva eduskuntakausi tulee olemaan hyvin intensiivinen sekä hallituksessa että eduskunnassa. Minulla on aikaisempien avustajatehtävieni myötä kokemusta työskentelystä sekä eduskunta-  että ministeriryhmässä. Se kokemus tulee nyt käyttöön. On etuoikeus saada työskennellä koko eduskuntaryhmän ja avustajakunnan kanssa, Andersson sanoo. 

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Eduskuntaryhmä valitsi Anders Norrbackin uudeksi toiseksi varapuheenjohtajaksi sen jälkeen, kun kansanedustaja Sandra Bergqvist valittiin urheilu- ja nuorisoministeriksi.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri