Nato vie Suomeen uuteen aikaan

04.04.2023 klo 16:02
Suomi on nyt virallisesti Pohjois-Atlantin puolustusliitto Naton täysjäsen.

Ulkoministeri Haavisto talletti  liittymisasiakirjat tänään Brysselissä ennen Naton ulkoministerikokouksen alkua.  "Tämä on historiallinen päivä Suomella ja Natolle", iloitsee eduskunnan puolustusvaliokunnassa Ruotsalaista eduskuntaryhmää edustanut kansanedustaja Anders Adlercreutz. 

 
Adlercreutz toteaa, että Suomen Nato-jäsenyys vahvistaa paitsi omaamme ,  myös koko Itämeren alueen ja Pohjois-Euroopan turvallisuutta.
 
-Olemme systemaattisesti vuosikymmenten ajan vahvistaneet omaa puolustustamme ja tuomme Natoon hyvin varustetut asevoimat ja vankan reserviläisarmeijan.  Meillä on tärkeää osaamista ja ennen kaikkea vahva maanpuolustustahto. Me olemme pitäneet puolustusvoimamme kunnossa ja voi hyvällä syyllä sanoa, että  me tässä suhteessa toimimme esimerkkinä muille. Siksikin on tärkeää, että Suomi on aktiivinen ja rakentava toimija Natossa, Adlercreutz sanoo.
 
Suomi ja Ruotsi hakivat yhdessä Naton jäseniksi viime vuoden toukokuussa. Jäsenyysprosessi on kuitenkin edennyt maiden osalta eri tahtiin. Adlercreutz kertoo olevansa varma, että myös Ruotsi saadaan liiton jäseneksi. 
 
-Suomen jäsenyys vahvistaa myös Ruotsin turvallisuutta. Siitä huolimatta on selvää, että sekä Naton että meidän etumme on, että Ruotsi mahdollisimman nopeasti tulisi Naton täysimääräiseksi jäseneksi. Meidän tule nyt Naton sisältä käsin aktiivisesti toimia sen eteen, että Ruotsin ratifioinnit etenevät. Unkarin ja Turkin on syytä lopettaa vastuuton  pelailu yhteisen eurooppalaisen turvallisuutemme kanssa. Ei ole olemassa mitään syytä olla ratifioimatta Ruotsin jäsenyyttä ensitilassa, Adlercreutz sanoo.

Anders Adlercreutz
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri