Politiikka

Wallin pettynyt perhevapaauudistuksen poisjäämiseen

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin kritisoi hallituksen jämähtänyttä näkemystä perhevapaista puoliväliriihessä.Lue lisää »
Stefan Wallin
Julkaistu 26.04.2017 klo 09:56

Hallituksella traaginen tärkeysjärjestys

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan kaikkein huolestuttavinta ruotsin kielen opetusta kokeilua koskevassa uutisessa ei ole jo hallitusohjelmassa päätetty kokeilu itsessään, vaan että se osoittaa mikä on hallituksen politiikan tärkeysjärjestysLue lisää »
Anna-Maja Henriksson
Julkaistu 24.04.2017 klo 18:24

Kuntia ei saa työntää heikoille jäille

Sote-uudistus tuo kunnille merkittäviä taloudellisia seurauksia. Suuri osa kuntien tehtävistä siirtyy maakunnille, kuten myös suuri osa tuloista. Jäljelle jäävät muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluiden kiinteistöt.Lue lisää »
Anders Adlercreutz
Julkaistu 20.04.2017 klo 09:46

Utsjoen seurakunta säilytettävä itsenäisenä

Utsjoen seurakunta esitti piispan kehotuksesta kesällä 2016, että sille myönnettäisiin taloudellinen erityisasema ainoana saamelaisenemmistöisenä seurakuntana Suomessa. Kirkkohallitus ei kuitenkaan vienyt asiaa eteenpäin, vaan vaati seurakunnan yhdistämistä joko vapaaehtoisesti tai pakolla Inarin seurakuntaan. Entinen kirkkoministeri, ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin toivoo Utsjoen seurakunnan säilyvän itsenäisenä.Lue lisää »
Stefan Wallin
Julkaistu 07.04.2017 klo 12:35

Neuvolapalvelut turvattava

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vaatii hallitusta turvamaan neuvolapalvelut kaikissa kunnissa myös sote-uudistuksen jälkeen. Lue lisää »
Anna-Maja Henriksson
Julkaistu 06.04.2017 klo 11:00

Terveydenhoidossa tarvitaan kolmatta sektoria

Helsingissä kotihoidon puutteet ovat johtaneet oikeusasiamiehelle esitettyyn valitukseen. Kolmas sektori on etenkin vanhustenhuollon osalta ollut ratkaisevassa roolissa paikkaamassa niitä puutteita, joita julkisen sektorin toiminnassa on ilmennyt.Lue lisää »
Eva Biaudet
Julkaistu 05.04.2017 klo 09:01

Henriksson välikysymyskeskustelussa: Valinnanvapausmalli uusiksi

Hallituksen on otettava aikalisä ja valmistella valinnanvapausmalli uudelleen, painotti puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson (RKP) eduskunnan välikysymyskeskustelussa tiistaina.Lue lisää »
Anna-Maja Henriksson
Julkaistu 04.04.2017 klo 15:36

Välikysymys hallituksen sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksesta

Ryhmäpuheenvuoro, Anna-Maja Henriksson, Ruotsalainen eduskuntaryhmä 4.4.2017 Lue lisää »
Ruotsalainen eduskuntaryhmä
Julkaistu 04.04.2017 klo 15:00

Pakkokäännytykset Afganistaniin peruttava!

Tietojen mukaan Suomi on pakkopalauttamassa ensi yönä turvapaikanhakijoita Kabuliin, huolimatta siitä, että Afganistan ei YK:n maatietojen mukaan ole turvallinen maa.Lue lisää »
Eva Biaudet
Julkaistu 03.04.2017 klo 18:10

Hallitus ei välitä ennaltaehkäisevästä työstä

Tulevana tiistaina käydään välikysymyskeskustelu sosiaali- ja terveydenhuollosta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven mukaan hallitus ei välitä ennaltaehkäisevästä työstä ja aliarvioi kuntien tärkeätä roolia ja työtä.Lue lisää »
Veronica Rehn-Kivi
Julkaistu 02.04.2017 klo 13:05
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri 
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri