Svenska riksdagsgruppen valde ny generalsekreterare

02.07.2021 kl. 09:40
Svenska riksdagsgruppen har valt Otto Andersson till ny ordinarie generalsekreterare.

Andersson arbetar för närvarande som specialmedarbetare för SFP:s ministergrupp och justitieminister Anna-Maja Henriksson.


Trots den färska utnämningen kommer Andersson att fortsätta som ministergruppens specialmedarbetare till regeringsperiodens slut. Gruppen bestämde att generalsekreterarposten sköts med vikariearrangemang tills dess.

– Vi hade flera kvalificerade sökande för uppdraget. Att valet föll på Otto Andersson berodde på hans långa erfarenhet både i ledande roller i ministerstaben och hans tidigare erfarenhet som lagstiftningssekreterare och politisk rådgivare på vårt gruppkansli. Han är en mycket begåvad och mångsidig politisk medarbetare, säger gruppordförande Anders Adlercreutz.

Efter åtta år som generalsekreterare slutar Henrik Stenbäck den 1 november. Han har beviljats tjänstledighet för ett halvårigt bokprojekt. Efter det avgår han med pension.

Otto Anderssons kontrakt som ministerspecialmedarbetare sträcker sig till april 2023. Från Stenbäcks tjänstledighet till regeringsperiodens slut har riksdagsgruppen utsett gruppens lagstiftningssekreterare Hanna Seppä till t.f. generalsekreterare.

 
Svenska Riksdagsgruppen
SFP, Nylands valkrets
SFP, Egentliga Finland
SFP, Helsingfors valkrets
SFP, Nylands valkrets
SFP, Vasa valkrets
Ålands riksdagsledamot, Landskapet Ålands valkrets
SFP, Vasa valkrets
SFP, Vasa valkrets
SFP, Vasa valkrets