Ammattikalastajien asema turvataan uudessa kalastuslaissa

19.03.2021 klo 15:35
Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) iloitsee hallituksen esityksestä kalastuslain uudistamiseksi, joka parantaa kalastajien mahdollisuutta rekisteröityä luokan 1 kalastajana. Rekisteröinti eri kalastajaluokkiin on ammattikalastajien kannalta tärkeä kysymys, jotta ammattikalastaminen olisi jatkossakin mahdollista. 

-Kalastajat tekevät tärkeää työtä, jotta voimme myös jatkossa varmistaa kotimaisen kalan saatavuuden. Lait, jotka tukevat ja luovat mahdollisuuksia ammattikalastajien hyväksi luovat myös mahdollisuuksia uusille ihmisille ammattikalastuksen parissa.


Ammattikalastajat ovat ammattiryhmä, jonka työtä säädellään tarkasti. Tämän takia on tärkeää, että epäloogisia rajoituksia puretaan, jotta kalastaminen voisi jatkossakin olla päätoiminen työ. Uusi 15 000€ liikevaihtoraja on vaikeuttanut ammattikalastajien työtä. Jotta ammattikalastajien määrä ei vähenisi, lasketaan liikevaihtoraja nyt takasin 10 000€.

- Tämä päätös antaa selvän signaalin, että ammattikalastajien työtä kunnioitetaan ja arvostetaan. Meidän täytyy huolehtia siitä, että myös jatkossa on mahdollista elättää itsensä ammattikalastajana Suomessa Norrback päättää. 

 
Anders Norrback