Määrätietoista tasa-arvotyötä tarvitaan sekä Suomessa että EU:ssa

07.10.2021 klo 15:34
Tasa-arvopäivät järjestetään tänä vuonna 6-7. lokakuuta. Tasa-arvopäivien aikana järjestetään keskustelu HBTIQ-oikeuksista Euroopassa osana EU:n tulevaisuuskonferenssia.

Hallitus on asettanut tavoitteekseen tehdä Suomesta tasa-arvotyön johtava maa. Jatkuvaa työtä tarvitaan, vaikka edistysaskelia on otettu hallituskauden ensimmäisellä puoliskolla, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

 
- Tasa-arvotyö on edistynyt koronapandemiasta huolimatta, Blomqvist sanoo. Muun muassa perhevapaauudistus, samapalkkaisuusohjelma sekä useampi tomenpide sukupuoleen perustuvan väkivallan torjumiseksi ovat edenneet. On tärkeää, että työ jatkuu, jotta voimme saavuttaa tavoitteemme.

Blomqvist korostaa myös, että on tärkeää pitää kiinni tasa-arvoon sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksiin liittyvistä tavoitteista sekä EU:ssa että kansainvälisesti.

- EU-komissio luotsaa kunnianhimoista tasa-arvoagendaa, joka myös tukee meidän kansallisia tavoitteita. Samalla vastustus tasa-arvotyötä ja HBTIQ- henkilöiden oikeuksia kohtaan sekä EU:ssa että globaalisti kasvaa. On ratkaisevan tärkeää, että Suomi ja EU työskentelevät jatkossakin selkeästi ja määrätietoisesti varmistaakseen, että perusoikeudet taataan kaikille, Blomqvist sanoo.
 
- Tasa-arvotyössä vuoropuhelu ja yhteistyö kansalaisjärjestöjen kanssa ovat keskeisessä roolissa, Blomqvist sanoo. Organisaatiot tekevät tärkeätä työtä. Pysyvien tulosten saavuttamiseksi tarvitaan laajaa yhteiskunnallista keskustelua ja asennemuutoksia lakien ja ohjelmien rinnalla.
Thomas Blomqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri