EU:n tarkoitusperän demonisointi on väärin

10.02.2021 klo 15:01

-Suomelle on tärkeää olla mukana määrätietoisessa eurooppalaisessa elvytyspolitiikan teossa. Tätä tehdään poikkeuksellisen kovaa talouteemme iskeneen pandemian takia.  Oma taloutemme on erittäin riippuvainen EU:n sisäisestä markkinasta. EU:n elvytysrahasto antaa jatkossa uusia työpaikkoja etenkin tutkimuksen, koulutuksen ja innovaatiosektorin saralla.

Näin ruotsalaisen eduskuntaryhmän Anders Norrback sanoi keskiviikon ryhmäpuheessaan, jolloin keskusteltiin EU:n omista varoista ja elvytysrahastosta.

 

-Elvytysrahasto on tarkoitettu taloudellisten seurausten minimointiin. Elvytysrahaston avulla tehtävä rahoitus tullaan kohdentamaan projekteihin, joiden avulla panostetaan tulevaisuuteen. Haluankin kysyä, onko tämä vastuullista oppositiopolitiikkaa, kun kuntavaalien verukkeella pyritään kyseenalaistamaan ja mustamaalaamaan EU:n tarkoitusperää.  Tämä ei mielestäni kestä kriittistä tarkastelua päivänvalossa Norrback sanoo.

 

Ruotsalainen eduskuntaryhmä ja RKP ovat painottaneet, että EU:n elpymisrahasto ei tule muuttamaan unionin rahoitusperiaatteita.

-EU:n elpymisrahaston myötä meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus nostaa suomalaisten koulutustasoa. Meidän täytyy tarkkaan harkita miten uudistamme infrastruktuuriamme tutkimuksen ja innovaatioiden osalta. On tärkeää, että vihreä jälleenrakennus johtaa pysyviin muutoksiin taloudellisissa rakenteissamme ja että pystymme säilyttämään globaalin kilpailukykymme, Norrback sanoo.   

Anders Norrback
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri