Bergqvist valtion talousarviosta 2021: Panostakaa Turun seutuun merenkulkukaupunkina, innovaatioklusterina ja lääkekeskuksena

15.12.2020 klo 15:54

Valtion talousarvioesitystä vuodelle 2021 käsiteltiin tiistaina eduskunnassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) pitää hallituksen ilmasto- ja tulevaisuusinvestointeja talousarvioesityksessä tervetulleina.


- Tarvitsemme nyt elvyttävän budjettipaketin, jotta talous pysyy käynnissä ja luomme uusia työpaikkoja. Panostukset korkeakouluihin, tutkimukseen ja innovaatioihin ovat tärkeitä osaamistason nostamiseksi sekä vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymiseksi, Bergqvist sanoo.

Sekä ilmastotyössä että innovaatioiden edistämisessä Bergqvist korostaa eri alueiden vahvuuksia ja tarvetta edistää jo olemassa olevia klustereita.

- Suomen laivanrakennusteollisuus ja merenkulkuala ovat vahvoja Varsinais-Suomessa. Turun seudulla on myös hyvät edellytykset innovaatiokulttuurille ja ilmaston kannalta älykkäiden ratkaisujen edistämiselle. Turku on myös lääkekehityksen keskus Suomessa. Meidän on tunnistettava alueiden vahvuudet ja annettava niille tilaa kehittyä, Bergqvist sanoo.

 
Sandra Bergqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri