Soteuudistuksella panostetaan hyvinvointiin

14.12.2020 klo 14:48
Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu hallituksen esityksestä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiselle. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi alleviivasi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa, että uudistusta edelleen tarvitaan toimivien hoitoketjujen turvaamiseksi, ja jotta potilaalle voidaan turvata oikea hoito oikeaan aikaan.

- Kun sosiaali- ja terveydenhoito on saman katon alla, ja tämän lisäksi erikoissairaanhoito on samassa organisaatiossa, annetaan paremmat edellytykset tarjota potilaalle heti oikeanlaista hoitoa, Rehn-Kivi sanoo.


Ryhmäpuheenvuorossa Rehn-Kivi nosti esille rahoitusmallin, jota on muutettu RKP:n edellyttämään suuntaan. Malli ottaa nyt paremmin huomioon kaksikielisten palveluiden rahoituksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen.

- Rahoitusmalli on edelleen terveperusteinen, mutta huomioi nyt paremmin ne hyvinvointialueet, joissa on terveempi väestö. RKP on aina alleviivannut, että kaksikielisillä alueilla, isoilla kaupungeilla ja isoilla kasvukeskuksilla on erityisiä tarpeita, joita ei saa laiminlyödä, Rehn-Kivi sanoo.

Rehn-Kivi painottaa myös, että erillisratkaisu, jota nyt ehdotetaan Uudellemaalle, on välttämätön lähidemokratian ja asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksien turvaamiseksi.

Kaikki Uudenmaan kunnat ovat kannattaneet tätä mallia, jossa Uusimaa jaetaan viiteen hyvinvointialueeseen. Erillisratkaisu tulee helpottamaan valmistelua ja uudistuksen toteuttamista koko Uudellamaalla, Rehn-Kivi sanoo.

 
Veronica Rehn-Kivi
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri