Ravintoloiden rajoituksia on tarkastettava uudelleen

09.10.2020 klo 15:38

Eduskunnan sosiaali – ja terveysvaliokunta on tänään ja eilen käsitellyt esitystä tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta. Esitys sisältää muutoksia ja rajoituksia ravitsemistoimintaan. Tarkoituksena on covid 19 – viruksen leviämisen estäminen, joka viime aikoina on tartuttanut useita ihmisiä etenkin baareissa ja yökerhoissa. Esityksessä käsitellään kaikkia baareja, kahviloita ja ravintoloita samalla tavalla. Kansanedustaja ja sosiaali – ja terveysvaliokunnan jäsenen Veronica Rehn-Kiven (RKP) mukaan on tärkeää asettaa rajoituksia ennen taudin vakavaa leviämistä, mutta näkee kuitenkin epäkohtia esityksessä.


- Anniskeluaikoja ja aukioloja rajoittamalla estetään varmasti taudin leviämistä etenkin baareissa ja yökerhoissa. Mutta ruokaravintoloiden asiakaspaikkojen rajoittaminen puoleen normaalista on perusteetonta etenkin pienten kortteliravintoloiden kannattavuuden näkökulmasta, Rehn-Kivi sanoo.

 

Rehn-Kivi painottaa, että ravintoloiden selviytymistä on vaalittava ei vain ravintoloitsijoiden takia, mutta myös oman hyvinvointimme takia. Ihmiselle on tärkeää päästä välillä ulos varsinkin nyt, kun moni muu asia, joka ennen on keskeyttänyt arkemme, on poissa.


- Tarkalla ohjeistuksella käsihygieniasta ja kasvomaskin käytöstä, mahdollinen ratkaisu voisi olla rajoittaa asiakaspaikkoja 75 %:iin normaalista. Ruokaravintolassa istutaan omalla paikallaan, eikä siellä seurustella muitten kuin oman pöytäseurueen kanssa. Kun tilassa liikutaan, esim. WC-käynnin yhteydessä olisi kasvomaskin käyttö suositeltavaa, Rehn-Kivi sanoo.

Veronica Rehn-Kivi
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri