Ensi vuoden budjetti panostaa eniten apua tarvitseviin

09.10.2020 klo 13:43
Eduskunta on tällä viikolla keskustellut hallituksen vuoden 2021 talousarvioesityksestä. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) painotti puheenvuorossaan ennaltaehkäisevän toiminnan merkitystä sosiaali- ja terveydenhuollossa.

- Olen iloinen siitä, että meillä on elvyttävä budjetti ensi vuodelle, joka selkeästi panostaa heihin, jotka eniten tarvitsevat apua. Tämä poikkeuksellinen budjetti tarvitaan, jotta selviydymme koronakriisistä, ja jotta voimme jatkaa hyvinvointiyhteiskuntamme rakentamista kestävällä tavalla, Rehn-Kivi sanoo.

Ensi vuoden talousarvioesityksessä ehdotetaan muun muassa vanhusasiainvaltuutetun viran perustamista, jonka puolesta RKP on puhunut jo kauan. Talousarvioesityksessä taataan myös järjestöjen rahoitus, kun Veikkaukselta saadut tuet ovat vähentyneet voimakkaasti. Rehn-Kivi painottaa järjestöjen tärkeää roolia ennaltaehkäisevässä työssä, ja myös niiden toiminnan taloudellista kannattavuutta. Puheenvuorossaan Rehn-Kivi korosti myös rokotteiden ennaltaehkäisevää merkitystä.

- Kansallinen rokotusohjelma on maamme tärkeimpiä ennaltaehkäiseviä ohjelmia. Eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtajana olen iloinen siitä, että ohjelmaa laajennetaan tarjoamalla pneumokokkirokotetta riskiryhmille. Toivon mukaan seuraava askel olisi rokotteen tarjoaminen kaikille yli 65-vuotiaille. Odotan myös innolla turvallisen ja tehokkaan rokotteen löytämistä koronavirusta vastaan.

Veronica Rehn-Kivi
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri