Tärkeä osa suurempaa SOTE-palapeliä on löytynyt

19.12.2019 klo 19:36
Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen ministerityöryhmä on tänään julkistanut selvityksen Uudenmaan SOTE-ratkaisusta. Seuraava askel on selvityksen lausuntokierros kunnissa.

- Uudenmaan ratkaisun ehdotus on tärkeä osa suurempaa SOTE-palapeliä. Ehdotus on, että Uusimaa jaetaan SOTE-uudistuksessa viiteen alueeseen. Tämä ratkaisu antaa edellytyksiä kehittää palveluja Uudellamaalla, myös ruotsiksi, sanoo ministeri Thomas Blomqvist.

- Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä ei hajoteta. Tämä on ollut tärkeä kysymys Uudenmaan kunnille. Olen iloinen, että olemme löytäneet tukea tälle ratkaisulle hallituksen piirissä.

Thomas Blomqvist, RKP:n jäsen SOTE:n ministerityöryhmässä, näkee, että yhteistyö hallituksessa ja SOTE-ministerityöryhmässä on tuottanut tulosta ja rakentavalla tavalla ollaan löydetty yhteisymmärrystä.

 - Olemme laatineet yhteisen perustan, josta voimme jatkaa työtämme. Uudenmaan malli antaa jatkossakin uudenmaanlaisille demokraattista vaikutusvaltaa, niin, että voimme vaalien kautta jatkossakin vaikuttaa meidän sosiaali- ja terveydenhuoltoon, ministeri Blomqvist sanoo 

Thomas Blomqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri