Hallitusohjelma tukee nopeita ja hyviä yhteyksiä

16.12.2019 klo 17:42
Maanantaina (16.12) eduskunnassa keskusteltiin pääministeri Marinin hallitusohjelmasta. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) painotti puheenvuorossaan ihmisten oikeuksia peruspalveluihin asuinpaikasta riippumatta.

Hallitusohjelman mukaan harvaan asutuilla alueilla ja saaristossa ihmisten oikeudet peruspalveluihin tulee turvata alueiden yhteistyötä tukemalla, uusilla toimintatavoilla ja riittävillä resursseilla. Kirjoitus koskee erityisesti palveluiden saatavuutta, yhteiskunnan turvaa ja liikkumisen edellytyksiä.

- Viimeaikaisia saariston lauttaliikenteestä kertovia uutisia ajatellen, näen kirjoituksen tukena palvelutason säilyttämiseen vähintään nykyisellä tasolla, sanoo Bergqvist. Kun yhteiskunnassamme yleisesti panostetaan yhteyksien nopeuttamiseen, tämän tulisi koskea suurelta osin myös lauttaliikennettä, Bergqvist toteaa.

Toimivat nettiyhteydet tulevat tulevaisuudessa olemaan välttämättömiä niin terveydenhuollolle kuin kouluille ja yrittäjille. Bergqvist iloitsee hallituksen sitoutumista kattavan valokuituverkon rakentamiseen koko maahaan.

- 5G:n teknologia ei sovi saariston olosuhteisiin. Sen takia tarvitaan valokuituverkkoa, mihin voi liittää 5G asemia. Näin peruspalvelut turvataan myös tulevaisuudessa, sanoo Bergqvist.
Sandra Bergqvist
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri