67523.jpg

Mielenterveys on nostettava kansalliseksi kärkihankkeeksi

05.02.2019 klo 16:06

Mielenterveysongelmat tuottavat inhimillistä kärsimystä ja vuosittain miljardiluokan kustannukset. Tätä inhimillistä kärsimystä ei voi olla huomioimatta. Meidän on otettava ongelmat vakavasti, muuten olemme suurten haasteiden edessä.

- Valitettavasti mielenterveys on jäänyt sote-uudistuksen varjoon. Tarvitsemme pitkän aikavälin kansallisen mielenterveysohjelman, mutta myös välittömiä panostuksia ennaltaehkäiseviin toimiin ja riittävästi mielenterveyteen erikoistuneita sairaanhoitajia terveyskeskuksiin, kansanedustaja Veronica Rehn- Kivi sanoo.

Meidän tulee kiinnittää huomiota mielenterveyteen  jo aikaisessa vaiheessa. Muun muassa perheneuvoloissa, kouluissa ja perusterveydenhuollossa tarvitaan lisää osaamista mielenterveyden tukemiseen ja riskien tunnistamiseen.

- Tarvitaan panostuksia erityisesti nuorten mielenterveyteen esimerkiksi oppilashuollossa. Suomi tarvitsee matalan kynnyksen vastaanottoja missä apua voidaan saada heti, Rehn-Kivi sanoo.

Mielenterveys on yleinen syy siihen, että ihmiset seisovat työmarkkinoiden ulkopuolella. Tilanne on vakava.

- Avun hakeminen tulee olla itsestäänselvyys kaikille iästä riippumatta. Meidän pitää puhua enemmän mielenterveydestä. Kenenkään  ei tulisi tuntea häpeää tai pelkäämään ulkopuoliseksi joutumista, Rehn Kivi sanoo.

Veronica Rehn-Kivi
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri 
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri