Mielenterveys on nostettava kansalliseksi kärkihankkeeksi

05.02.2019 klo 16:06

Mielenterveysongelmat tuottavat inhimillistä kärsimystä ja vuosittain miljardiluokan kustannukset. Tätä inhimillistä kärsimystä ei voi olla huomioimatta. Meidän on otettava ongelmat vakavasti, muuten olemme suurten haasteiden edessä.

- Valitettavasti mielenterveys on jäänyt sote-uudistuksen varjoon. Tarvitsemme pitkän aikavälin kansallisen mielenterveysohjelman, mutta myös välittömiä panostuksia ennaltaehkäiseviin toimiin ja riittävästi mielenterveyteen erikoistuneita sairaanhoitajia terveyskeskuksiin, kansanedustaja Veronica Rehn- Kivi sanoo.

Meidän tulee kiinnittää huomiota mielenterveyteen  jo aikaisessa vaiheessa. Muun muassa perheneuvoloissa, kouluissa ja perusterveydenhuollossa tarvitaan lisää osaamista mielenterveyden tukemiseen ja riskien tunnistamiseen.

- Tarvitaan panostuksia erityisesti nuorten mielenterveyteen esimerkiksi oppilashuollossa. Suomi tarvitsee matalan kynnyksen vastaanottoja missä apua voidaan saada heti, Rehn-Kivi sanoo.

Mielenterveys on yleinen syy siihen, että ihmiset seisovat työmarkkinoiden ulkopuolella. Tilanne on vakava.

- Avun hakeminen tulee olla itsestäänselvyys kaikille iästä riippumatta. Meidän pitää puhua enemmän mielenterveydestä. Kenenkään  ei tulisi tuntea häpeää tai pelkäämään ulkopuoliseksi joutumista, Rehn Kivi sanoo.

Veronica Rehn-Kivi
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Varsinais-Suomen vaalipiiri
RKP, Helsingin vaalipiiri
RKP, Uudenmaan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
Ahvenanmaan kansanedustaja, Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Vaasan vaalipiiri
RKP, Uusimaa
RKP, Vaasan vaalipiiri